Započeli smo devetnicu Božjem Milosrđu

Na Veliki petak započeli smo molitvenu devetnicu Božjem milosrđu. Ova devetnica osobito je posebna, jer je u tijeku Svete godine milosrđa, koja je započela 8. prosinca 2015. godine na blagdan Bezgrješnog začeća otvaranjem Svetih vrata u bazilici sv. Petra u Rimu, završiti će 20. studenoga 2016. godine, a usmjerena je na sakrament Ispovijedi i tjelesna i duhovna djela milosrđa.  

Kroz devet dana, sve do Nedjelje Božjeg milosrđa koja je 3. travnja, brojni se vjernici u župnoj crkvi u Podvinju okupljaju u 15.00 sati na molitvu krunice Božanskog milosrđa sa zazivima Milosrdnom Isusu i litanijama na čast svete Faustine.

Devetnica na čast Božjeg milosrđa, koju je širila s. Faustina, može se moliti uvijek. Međutim, prema želji Otkupitelja našega, osobito se preporučuje moliti od Svetog Petka pa do Bijele Nedjelje (do Malog Uskrsa).

Sestra Faustina piše:

"Isus mi je naredio da molim tu devetnicu prije blagdana Božanskog milosrđa, a na Sveti Petak treba je početi, te moliti na nakanu za obraćanje svega svijeta, da bi taj svijet upoznao Božje milosrđe i da bi sve duše slavile Božju dobrotu:

"Želim od svojih štovatelja da imadnu veliko pouzdanje... nek se bojažljiva duša ne boji približiti Meni, pa Makar imala toliko grijeha koliko ima pijeska na zemlji. Sve će biti oprano i očišćeno u bezdanu Moga milosrđa!"

 

Dođi, moli sa nama i kroz ovu devetnicu uroni još dublje u Božje milosrđe!

na vrh članka