Slavlje sakramenta Svete Potvrde - krizme

Svetkovina Presvetoga Trojstva u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju proslavljena je još jednim događajem - podjelom sakramenta Svete Potvrde koju je primilo 91 krizmanik. Svečano misno slavlje u 10 i 30 predmolio je nadbiskup u miru dr. Marin Srakić. Zajedno s njim kod oltara su služili župnik p. Josaphat N. Mosha, župni vikar p. Rafal Kiedrowicz, biskupov tajnik vlč. Pavao Mikulčić i don Ante Šiško.

Krizmanici su sudjelovali u animiranju misnog slavlja na čemu im je biskup i zahvalio u svojoj homiliji. Između ostalog izrazio je svoju radost što ih može Svetom krizmom obilježiti kao zrele kršćane i punopravne članove Crkve. Naglasio im je i važnost otajstva Presvetoga Trojstva koje kroz cijeli svoj život trebaju nastojati spoznati i težiti za time da susretnu živoga Boga u svom životu. I kad se čini nemoguće i nalaze se u bezizlaznoj situaciji nek ne izgube nade, jer se Bog proslavlja u našim nemoćima. Po Duhu Svetom koju su primili u punini nek se uvijek trude i marljivo rade u izgradnji Crkve iako se njima čini malo uzaludno uvijek se isplati.  "Nikad nemojte ni pomisliti, a kamoli izgovoriti - ne isplati se truditi" -  naglasio je biskup Marin - "...jer je u Božjim očima svaki trud hvale vrijedan i On ga obilato nagrađuje. Duh Sveti vodit će vas kroz život i biti vam snaga i potpora u svim teškoćama života." - zaključio je.

Na kraju svete mise u ime roditelja krizmanika biskupu se zahvalio gospodin Ivan Matijašević, a krizmanici su uručili prigodne poklone biskupu i svojim vjeroučiteljima. Župnik p. Josaphat zahvalio se biskupu na podjeli Svete Potvrde, a svom subratu p. Rafalu i don Anti Šišku što su mu pomogli u pripremi krizmanika za ovaj veliki događaj u njihovom životu.

 

Karolina Kolovrat

na vrh članka