Misa zahvalnica za krizmanike

Dan nakon primanja Svete Potvrde 23. svibnja, u 20.30 sati u župnoj crkvi u Podvinju održana je svečana Misa zahvalnica za sve krizmanike koju je predvodio župnik p. Josaphat N. Mosha, a pjesmom animirao Vis Cor Unum.

U svojoj propovijedi župnik je istaknuo važnost svete Mise, slušanja Božje Riječi, te kako je Crkva potrebna mladih svjedoka. Usporedivši one koji ne dolaze u crkvu sa bogatašem iz Evanđelja tog dana, rekao je kako smo bez Isusa nula, te da trebamo slijediti primjer siromaha, tj. priznati da smo potrebiti Božje milosti.

„ Jučer ste primili najveći dar; pečat Duha Svetoga – vi trebate biti svjedoci sve do kraja zemlje, svjedočite hrabro da ste Kristovi tamo gdje se nalazite; u obitelji, školi, društvu (…) Nemojte se sakrivati i stidjeti svoje vjere, budite hrabri!“  - rekao je župnik, te ih potaknuo da se trude živjeti u Kristu, ne radi drugih, roditelja ili svećenika, već radi njih samih, da im Misa ne bude radi reda, nego da doista budu marljivi i ustrajni u izgradnji svog osobnog odnosa sa Gospodinom.

Uslijedila je molitva vjernika koju su čitali krizmanici, kao i ostala čitanja. Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svim krizmanicima i članovima Vis Cor Unum što su pjesmom uveličali ovo slavlje, te još jednom pozvao krizmanike da budu hrabri i autentični Kristovi svjedoci.

Matea Crljen

Srodni sadržaj (po oznakama)

na vrh članka