Blagdan Presvetog Srca Isusova

U petak, 03.lipnja proslavili smo blagdan Srca Isusova. Da li je ovo uobičajena svetkovina (a svaka ima svoju veličinu i snagu) ili nešto puno više od toga? Srce Isusovo bi trebalo biti uzor svakom čovjeku, kojeg god staleža bio, na kojoj god on funkciji bio, čime god se on hranio i gdje god se nalazio.

Živjeti po uzoru na njegovo Srce! Kad bi gledali i kad gledamo na ljudska srca, trebali bi gledati njegovim srcem, jer tako ne bi oskudijevali. Osjećajući ga, uranjajući u dubinu svega onoga što je učinio za nas, i čini još uvijek jer kuca i traži sve ono što nas zatvara za druge, ono za što ne ljubimo dovoljno bližnje, nemamo suosjećanje za druge, budi u nama nadu da mu se predajući ostajemo slobodni i rođeni da ga nosimo drugima. Pogledom u njegovo Srce postajemo posvećeni njegovom bistrinom i naš pogled postaje bistar. Čistim pogledom na bližnje one koje volimo i one koji nam nisu dragi, širimo pozitivne i ohrabrujuće "strelice" koje mogu olakšati našu svakodnevicu ljudi koje susrećemo. Kada nam dojadi činiti dobro, kada se umorimo,opet imamo njegovo srce iz kojeg crpimo sve što nam treba da se ostvari sve ono što je Bog naumio za nas i naše živote. Sve je tako jednostavno! Zašto onda mislimo da ne možemo? Niti ne možemo sami, nego uvijek uzdajući se u njega, slušajući njegovu riječ, ono što je govorio i što nam govori. Tako ćemo obogatiti vjernički život i radost življenja, sav zakon: ljubeći Boga,sebe a time i druge.

Budući da je ovaj blagdan ove godine prvog petka u mjesecu, uobičajeno je kod nas u župi sv. Antuna Padovanskog održana i duhovna obnova. Program je započeo u 17:30 sati, a potom je uslijedila sv. Misa koju je služio velečasni Željko Zuanović iz Klakara, uz koncelebraciju našeg župnika p. Josaphata N.Mosha. U njegovoj propovijedi slušali smo o dostojanstvu čovjeka, o tome gdje smo to mi i što je tajna čovjeka, te da nam preostaje otvoriti novu, odnosno vratiti staru stranicu gdje se to Bog i čovjek susreću. Program je nastavljen molitvom koju je predvodio Ivan Džanko, voditelj molitvene zajednice Svete obitelji iz Osijeka, koji nam je po završetku programa posvjedočio što je Gospodin učinio za njega u njegovom životu.

Isuse blaga i ponizna srca,učini naša srca po srcu svom!

Alenka Kljajić

na vrh članka