Misa zahvalnica za plodove zemlje

Mjesec listopad sam po sebi je veoma važan mjesec za svakoga katolika u duhovnom smislu. Znamo da je mjesec listopad Gospin mjesec, te molimo Blaženu Djevicu Mariju za njezin Majčinski zagovor. Isto tako znamo da u mjesecu listopadu ubiremo zadnje plodove zemlje oko kojih smo se mučili i pazili cijele godine. Plodove zemlje koje smo posadili, okopavali, plijevili,  zaljevali i sa puno ljubavi brinuli se oko njih. U nedjelju 23. listopada u filijalnoj crkvi u Bukovlju misnim slavljem u 10.00 sati zahvalili smo dobrome Bogu za sve što iz Njegove ruke primamo, za sve darove i plodove zemlje i rada naših vrijednih ruku. 

Euharistijsko slavlje predvodio je pater Rafal Kiedrowicz , a svečanosti misnog slavlja doprinjeli su aktivni članovi Kreativne radionice Leptirići. Uz poticajne riječi nedjeljnog evanđelja potaknuti smo na važnost molitve u svakidašnjem životu, ali ne samo one prosne nego nadasve molitve zahvale. Pozvani  smo poput Mojsija imati spremne i uzdignute ruke prema Onomu od koga primamo sve u svojemu životu. Svakoga dana imamo priliku izabrati jedno ili drugo; žaliti i mrmljati zbog onoga što nemamo ili trajno zahvaljivati za sve ono što imamo. Pred nama je izbor, korak po korak počnimo živjeti iz zahvalnosti, kroz molitvu, zahvaljujući svome Bogu.

Svakako treba istaknuti kako su članovi Kreativne radionice odjeveni u tradicionalno slavonsko ruho pljenili poglede velikog broja župljana, a poseban dojam ostavile su naše najmlađe kreativke Ema Drčelić i Anja Petričević koje su odjevene u narodnu nošnju odale zahvalu Bogu za sve što imaju. U procesiji su naši kreativci prinjeli darove pred oltar Gospodnji. Darovi su svi plodovi rada naših vjernika te je simbolika zahvale bila još više izražena.

Uz misu zahvalnicu riječ zahvale potrebno je uputiti na poseban način i našim velikim tetama kreativkama koje su se potrudile za uređenje prostora oko oltara. Na kraju zahvala ide svima onima koji su dali i najmanji doprinos u ovome danu zahvale za našužupu, ali i svima onima koji su aktivno sudjelujući pokazali zajedništvo i spremnost za angažman u župnoj zajednici.

Srodni sadržaj (po oznakama)

na vrh članka