Misa za lovce u Bukovlju

Već po tradiciji, 3. studenog 2016. lovci naše župe podvinjske, ali i iz drugih župa, svečanim misnim slavljem proslavili su sv. Huberta, svoga zaštitnika. U crkvi sv.Josipa u Bukovlju u 18.00 sati sastao se popriličan broj muškaraca koji vole prirodu, životinje, druženje, dakako i lov.
 
 
Velečasni Ivica je predvodio misu i na njenom početku, napravio je usporedbu između lovca i svećenika. Rekao je da on Isusovim naukom lovi ljudska srca baš poput lovca koji u šumi lovi divlje životinje. Napose, svi smo pozvani biti lovci ljudskih srca, ne za sebe nego za Božje kraljevstvo, naglasio je.
Prostor oko oltara ukrašen velikim jelenskim rogovima s raspelom između njih, poput onog jelena kojega je sv.Hubert ugledao u lovu na Veliki petak, kada je čuo poziv na obraćenje.Nakon tog događaja postao je svećenik, a zatim i biskup koji se isticao dobrim djelima i molitvom. 
 
Dragi lovci, ugledajte se na sv. Huberta, širite ljubav, zajedništvo, razumijevanje, kako u privatnom životu tako i hodajući hrastovim šumama i zlatnim poljima naše Slavonije.
 
Silva Drčelić
 
na vrh članka