Prikazanje Blažene Djevice Marije

U ponedjeljak, 21. studenog u župnoj crkvi u Podvinju, prigodno se proslavio blagdan Gospe od zdravlja ili Prikazanje Blažene Marije Djevice, uz podjelu sakramenta bolesničkog pomazanja. Misno slavlje predvodio je p.Andrzej Tylicki uz koncelebraciju p.Josaphata N.Moscha i p.Rafala Kiedrowicz.
 
 
 
Sveti Jakov nam o ovom sakramentu govori: " Boluje li tko među vama, neka dozove crkvene starješine! Oni neka mole nad bolesnikom i neka ga mažu uljem u ime Gospodnje, pa će molitva učinjena vjerom spasiti bolesnika. Gospodin će ga podići i ako je učinio grijehe, oprostit će mu se". (Jk  5,14-15).
U kratkoj homiliji p.Josaphata čuli smo da u našoj bolesti, bilo tjelesnoj bilo duhovnoj, uvijek dolazi i čeka nas Marija. Kad ljudi gube nadu, kad je sve izgubljeno, kad je mrak na vratima i kad mislimo da je Bog zašutio, dolazi Majka koja je pod svojim srcem nosila i rodila Spasitelja. Ona je ta koja ga je pratila do križa.
Vjernici koji su bili pripravljeni za ovaj sakramenat pristupili su pomazanju svetim uljem na čelu i na rukama. Nastavilo se euharistijsko slavlje gdje smo se pridružili Kristovom otajstvu, otajstvu Njegove muke, smrti i uskrsnuća. Osnaženi snagom Kristovom vjernici su se uputili svojim domovima.
 
Alenka Kljajić
 
na vrh članka