Humanitarni koncert župnih zborova

U župnoj crkvi u Podvinju u utorak, 22. studenog, na blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvenog pjevanja, održan je svečani humanitarni koncert na kojemu su nastupili naši župni zborovi iz Podvinja i Bukovlja. Prilog koji se skupljao namijenjen je potrebitima za ogrjev. Koncert je, također, održan u znak sjećanja i zahvale pokojnom p. Albertu Thielmeieru.
 
Misno slavlje vodio je p. Josaphat, koji se u svojoj kratkoj homiliji osvrnuo na crkveno pjevanje preporučivši zborašima da ono što pjevaju to i žive, kako bi sami oni bili primjer, jer pjevanje je sveta stvar, te kako tekstovi pjesama služe kao putokazi koji nam pokazuju smjer kojim nam je ići. Nakon Mise pozdravio je sve nazočne vjernike, zahvalio na dolasku i zamolio da ostanu i sudjeluju u humanitarnom koncertu. 
 
Koncert je započeo prigodnom-uvodnom molitvom Sv. Ceciliji;
O slavna djevice i nepobjediva mučenice Isusa Krista, zaštitnice glazbe, sv. Cecilijo! Ti si svojem božanskom Zaručniku očuvala vjernost, a svojeg zaručnika na zemlji pridobila za mučeništvo i nebo. Radosno promatramo tvoju čistoću, velikodušnost i vjernost koju su posvjedočila za Isusa Krista i njegovo sveto Evanđelje. Budi nam u pomoći, o sveta Cecilijo, po svom moćnom zagovoru, a posebno nam izmoli ustrajnu i neokaljanu čistoću, nesavladivu jakost u svim kušnjama, velikodušnost kojoj nijedna žrtva za Boga nije prevelika, ljubav koja je jača od smrti i postojanu vjeru u Isusa Krista i svetu Katoličku crkvu. O velika svetice, tebi koja si zaštitnica glazbe preporučamo sasvim posebno naše crkvene glazbenike. Zadobij im Božji blagoslov! Izmoli im milost od Boga da nauče bez pogrješke pratiti službu Božju. O sveta Cecilijo, vodi ih da njihova glazba bude poput nebeske molitve za proslavu Božju i Njegove svete Crkve! Amen.
 
Nakon uvodne molitve koncert je svojim pjevanjem otvorio zbor Duha Svetoga pjesmama; Hvaljen budi i Cijeno neprocijenjiva, potom je nastupio zbor sv. Josipa iz istoimene filijale u Bukovlju pjesmama; Ostani s nama i Dođite k meni umorni. Zbor Svjetlo Kristovo, također iz Bukovlja dali su svoju slavu Bogu kroz pjesme; Ima jedna duga cesta i Božja ljubav, te je na kraju nastupio zbor sv. Vinka iz Podvinja pjesmama; Svi kliknimo Kristu i Kruše života.
Između svakog nastupa zborova pročitan je dio životopisa sv. Cecilije. Nakon koncerta svi zboraši nastavili su druženje u pastoralnom centru zajedno sa paterima Spiritancima.
 
Snježana Tolić
na vrh članka