Adventski koncert zagrebačkog katedralnog mješovitog zbora u našoj župi

U župnoj crkvi u Podvinju, 27. studenog, gostovao je Zagrebački katedralni mješoviti zbor koji je pjesmom animirao večernju Misu, nakon koje su održali kratki koncert.
 
 
 
Misno slavlje predvodio je p. Josaphat koji je u svojoj homiliji podsjetio da počinje nova crkvena godina, da počinje Advent. Naglasio je da mnogo ljudi zatvara oči pred stvarnosti, te da ih trebamo otvoriti i prihvatiti izazove koje nam život pruža. Svaki čas može biti zadnji i svjesno moramo odlučiti uz što vežemo naše srce.
 
Zagrebački katedralni mješoviti zbor osnovan je sa svrhom da sudjeluje u liturgijskim potrebama zagrebačke katedrale, ali i da promiče sakralnu glazbu općenito. Stoga zbor u ovih 31 godinu postojanja nastupa i izvan katedrale u najrazličitijim prigodama, festivalima i natjecanjima zborske glazbe kako u zemlji tako i izvan nje. Tako je osim redovitog nastupanja na domaćim smotrama zborova i natjecanjima zbor do sada sudjelovao na međunarodnim susretima u skoro svim europskim zemljama, te dobio desetak brončanih i tri srebrna odličja.
 
Ana Petanović
 
na vrh članka