Cjelovečernje dekanatsko adventsko klanjanje u župi Duha Svetoga

U petak, 2. prosinca, 2016. godine u župnoj crkvi Duha Svetoga u Malom Parizu održalo se Cjelovečernje dekanatsko adventsko klanjanje za mlade i sve odrasle vjernike. Naši župljani skupa sa paterima Spiritancima u 21.00 sat krenuli su pješke od naše župne crkve do župe Duha Svetoga u Malom Parizu. Satnica naše župne zajednice započela je u 22.00 sata. Dolaskom se okupio još veći broj vjernika. 
 
 
 
 
 
 
 
Klanjanje je započelo molitvom u tišini, te molitvom za duhovna i svećenička zvanja. Klanjanje je animirao Antun Kovač gitarom uz pjesme "Svet, svet", "Gospodine ti si pastir moj" i "Sva moja radost".
Iz evanđelja po Luki čuli smo riječi: "Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: 'Mir kući ovoj!'. Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas."  Gospodin svojim poslanicima govori da idemo kao janjci među vukove, a ne kao vukovi među vukove. Govori da ne idemo silom protiv sile, ili lukavošću protiv lukavosti već da se protiv njih borimo oružjem mira - trpljenjem, molitvom i žrtvom. Sa takvim stavom u životu drugačiji smo od ostalih, te zato Crkvu žele uništiti napadajući, ali nju održava naš Gospodin. On nam također govori riječima "Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće.", da naš uspjeh ne ovisi o opremi i pomoćnim sredstvima - da u svijet trebamo ići onakvi kakvi jesmo, bez hvalisanja, bez opreme jer kao takvi smo spremni stvarati Kraljevstvo Božje na Zemlji. Klanjanje smo završili u 23.00 sata, pjesmom "Zahvaljujte Gospodinu, jer je dobar".
 
"Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. (Lk 10, 2-3)
 
Bruno Benčević
 
 
 
 
 
 
na vrh članka