Susret prvog petka

Susret prvog petka po drugi puta vodio je vlč. Ivica Tola sa zborom mladih iz svoje župe Sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu. Počeli smo u 18.00 sati svetom Misom, te prigodnom propovijedi.
 
Velečasni se dotaknuo teme koja je bolna skoro za svakog čovjeka. Koje su to naše rane? Većina od nas ranjena je već pri samom začeću, a da toga i nismo svjesni. Mnoge majke nisu spremne primiti Božji dar – dijete… Razlozi za to su razni; nedostatak ljubavi, problemi u obitelji, financijski problemi, bolesti i razne druge borbe. Kako ozdraviti? Jedini liječnik i lijek je Isus Krist! On jedini može ozdraviti uzroke i razloge naših ranjenosti. Dopustimo Isusu da uđe u naše živote i da ih liječi od samog trenutka začeća pa sve do sadašnjeg trenutka. Živimo sakramentalno, budimo živo Evanđelje, tako da i drugi mogu preko nas upoznati Njega -Spasitelja i Otkupitelja.
Pri kraju svete Mise svi nazočni su primili blagoslov grla po zagovoru svetog Blaža. Susret je priveden kraju na najljepši način-klanjanjem. Oči u oči sa Isusom.
 
Naš Bog je Živi Bog, Bog ljubavi, Knez mira, Liječnik duha, duše i tijela. Hvaljeno i slavljeno Presveto Ime Isusovo u svakom čovjeku! Hvaljen i slavljen Isus u Presvetom Oltarskom Sakramentu!
 
Snježana Tolić
 
na vrh članka