Pomozimo malenoj Lei

U sljedeću nedjelju, 9. travnja, na blagdan Cvjetnice, ispred župne crkve imat ćete mogućnost kupiti maslinove grančice i uskrsne dekoracije, a sav Vaš dobrovoljni prilog ići će za župni Caritas. Župni Caritas će sav novac proslijediti na račun malene Lee, naše 8-godišnje župljanke kojoj je hitno potreban novac za operaciju kralježnice. U daljnjem tekstu prenosimo Vam u cijelosti apel za pomoć njezine majke Lucije Novak u kojem Vam je sve detaljno opisano.
 
 
 
"Poštovani, 
obraćam Vam se u nadi da ćete svojom donacijom omogućiti mojoj kćerki Lei neophodnu operaciju kralježnice. Moja kćerka Lea rođena je 15.12. 2008. u blizanačkoj trudnoći s nizom prirođenih deformacija na kralježnici i s dijagnozom kongenitalne kifoze i torakalne skolioze. Sa dvije godine, 27.10. 2010. prvi puta je operirana, na KC Dubrava, kod prof. dr. sc. Vladimira Kovača i tom prilikom ugrađene su joj dvije titanske šipke. Od tada do danas svakodnevno nosi ortozu 24 sata dnevno. 
 
Drugi puta je operirana 30.5. 2016. i tada su joj namještene šipke. Treća operacija je neophodna jer nošenje ortoze neće spriječiti daljnju progresiju deformacije kralježnice. Tom operacijom namještali bi joj gornji dio kralježnice i planirana je za ljeto ove godine. Moramo ju obaviti u Specijalnoj bolnici Arithera jer je profesor Kovač, koji ju je operirao do sada, otišao u mirovinu, a KC Dubrava nema odgovarajućeg specijalista koji bi ga zamijenio.
 
Hzzo ne pokriva troškove operacije, što na žalost znači da osobno moram platiti cjelokupni iznos operacije koji, po predračunu, iznosi 48 000 kn. Pošto sam nezaposlena i k tome i samohrana majka 4 djece, nisam u mogućnosti podmiriti trošak operacije, niti dobiti nenamjenski kredit za to i nemam drugih mogućnosti osim donacijom prikupiti taj iznos do termina operacije.
Iz tog razloga Vas molim za razumijevanje i novčanu pomoć mojoj kćerki Lei.
Cjelokupni iznos uplaćuje se direktno na račun otvoren u njeno ime u bolnici Arithera, tako da nema nikakve mogućnosti pogreške niti mogućnosti malverzacija. Račun će biti automatski zatvoren čim se sakupi potreban iznos. 
 
Račun za uplatu: Specijalna bolnica Arithera, IBAN: HR6523600001500171324 , otvoren kod Zagrebačke banke, s obaveznom naznakom: Lea Vurušić, operacija broj: 2303/2017.
U slučaju potrebe, slobodno me kontaktirajte na navedeni broj 0958503954 Unaprijed Vam se zahvaljujem.
 
S poštovanjem: 
Lucija Novak"
 
Preuzeto sa; www.brod portal.hr
 
na vrh članka