Četvrti od 13 utoraka svetom Antunu

Ovaj utorak 4. travnja, četvrti je u nizu od trinaest utoraka posvećenih Svetom Antunu, našem Nebeskom zaštitniku. U našoj Podvinjskoj crkvi inače utorkom bude više vjernika radi posvećenosti ovome velikom svecu i pobožnosti trinaest utoraka,našu crkvu ispune vjernicima u cjelosti.
 
Po uzoru na prošlu godinu i ove  godine svaki utorak dolaze  nam svećenici naših okolnih župa i vode misu kao i animiraju pjesmom, čitaćima, ministrantima iz svojih župa. Ovaj utorak smo primili vlč. Davorina Anđića, župnika župe Krista Kralja iz Brodskog Varoša. Uz vlč. Anđića bili su i naši pateri p. Rafal i p. Andrej.
 
Velečasni Anđić u svojoj propovjedi nam je rekao: ”Koliko prigovaramo, koliko mrljamo za sve u životu. Volimo li svoju domovinu kao Mojsijev narod? Ne! Da volimo ne bi prigovarali…Uvijek nam je bolje nešto što je prošlo, što je iza nas, što je pored nas. Vidimo li kako danas živimo? Imamo sve ali nezadovoljni upravo radi toga što nam nedostaje otvorenosti prema ljubavi Kristovoj koja rađa radost. U radosti prihvaćamo sve teškoće  poput Krista koji je šutio i nosio svoj križ.”
 
Nakon Misnog slavlja p. Rafal se zahvalio župi Krista Kralja na dolasku, na predivnom zboru koji je misu animirao sa svojom voditeljicom Ramonom Petanović. Pozvao ih je da ostanu i na pobožnostima koje je vodio p. Rafal.
Radosnih srca što imamo milost Božju da smo vjernici pod zaštitom sveca cijeloga svijeta pođosmo svojim domovima do novog utorka…
 
Rafaela Janković
 
na vrh članka