Blagoslov motora i motorista

I ove godine u našoj crkvi održan je tradicionalni susret Blagoslov motora i motorista. U subotu 08. travnja nešto prije 16.00 sati počeli su se okupljati bajkeri ispred župnog stana. Bilo je to od malih do velikih bučnih motora, od mladih do zaista starih vozača.
 U 16.00 sati naš župnik p. Josaphat , zamolio je Ninu Jankovića, koji je i potaknuo da se prije pet godina održi ovaj blagoslov koji do tada nije ni bio u našem Brodskom dekanatu, da pozove bajkere da uđu u crkvu. Po pozivu njih 120 motorista sa svojim pratnjama uputilo se u crkvu gdje su poslušali  Evanđelje i upoznali se sa svetim Kristoforom koji je svetac zaštitnik vozača. Pater Josaphat im je pojasnio što je to blagoslov i kako će djelovati na njih. Potom su zajednički izrekli molitvu za vozače.
 
Lijepo je bilo vidjeti ispunjenu crkvu bajkerima, onima za koje mislimo da su tako daleko od Boga, za koje mislimo da su pomalo drugačiji slušajući njihove bučne motore. Pokazali su svoju vjeru samim dolaskom, a i mirom i tišinom za vrijeme duhovnog nagovora. Pažljivo su upijali svaku riječ….Susret je pjesmom animirao Danijel Leko.
 
Pri završetku pater ih je pozvao da se upute prema svojim motorima. Bilo ih je tu iz Slavonskog Broda, Požege, Osijeka, Našica, Lužana, Sibinja, iz mnogih moto klubova, ali pod vodstvom moto kluba Free Riders iz Slavonskog Broda.
Pri svakom blagoslovu dobili su naljepnicu koju su mogli zalijepiti na motor ili ponijeti sa sobom kao podsjetnik na blagoslov koji su taj dan dobili.
 
Ispunjena, radosna srca bili smo svi mi koji smo nazočili ovom susretu. Biti blagoslovljen znači biti sjedinjen sa ljubavlju koja se za nas dala i biti pod stalnim okom Gospodina. Neka im je svaki njihov put blagoslovljen.
 
Rafaela Janković
 
na vrh članka