Prva Pričest u Bukovlju

Na nedjelju Dobrog Pastira, Isus poziva sve nas da slušamo njegov glas jer on ostaje s nama do svršetka svijeta. 
Prva pričest u Bukovlju započela je na misi u 10.00 sati. Prvopričesnici, njih 20-ero (10 curica i 10 dječaka), radosno su i s nestrpljenjem dočekali kako bi primili Isusa u svoje srce. 
Svetu misu predvodili su p.Rafal Kiedrowicz i župnik p.Josaphat N. Mosha. Na samom početku mise troje prvopričesnika i jedan roditelj pozdravili su sve nazočne na misi. Bilo je tu brojnih recitacija, misnih čitanja, te prinos darova (križ, biblija, školska torba, slika obitelji, kruh i vino, te svijeća). 
Eanđelje dana govorilo je o dvojici učenika koji su išli u Emaus. Isprva su bili tužni, jer su u Jeruzalemu upoznali Isusa kojeg su nakon tri dana razapeli, no na putu im se Isus pridružio. Iako ga nisu odmah prepoznali, prepoznali su ga u lomljenju kruha, te su se obradovali jer su vidjeli Gospodina. Poseban dio u cijeloj misi je bio kada su se prvopričesnici zajedno sa svojim roditeljima išli pričestiti. Na samom kraju sv. Mise bile su zahvale prvopričesnika i roditelja te zajednička slika. Također osim p.Rafala, prvopričesnike je vodila i njihova vjeroučiteljica Nikolina Krstičević.
 
 
Ivona Lukić
 
na vrh članka