Antunovo 2017; proslava svetkovine sveca cijeloga svijeta

Brojni vjernici podvinjske i okolnih župa i ovu su godinu proslavili svog omiljenog sveca sv. Antuna, kojem se utječu u svim svojim potrebama. Sv. Antun Padovanski zaštitnik je naše župe u kojoj su se kroz pobožnost 13 utoraka sv. Anti i trodnevnice brojni vjernici pripremali za svetkovinu sv. Antuna.

 

 

Euharistijska slavlja, toga dana služena su od samih jutarnjih sati, kroz cijeli dan izmjenjivalo se mnoštvo krščanskog puka, koji su "iskoristili" blagodati ovog dana; ispovijedajući se, zavjetujući, moleći i zahvaljujući Bogu na daru ovog velikog sveca kojeg časti cijeli svijet.

Središnje euharistijsko slavlje na samu svetkovinu sv. Antuna u koncelebraciji župnika p. Josaphat N. Mosha, predvodio je vlč. Dragutin Goričanec, župnik u župi Uzvišenja svetog Križa u Završju Netretićkom, nedaleko od Karlovca, koji je i predvodio sve tri večeri trodnevnice.

Izmoljeni blagoslovi i milosti ovoga dana neka nam se po zagovoru svetog Antuna Padovanskog čvrsto ukorijene u srcu i donesu plodove Bogu na čast, a nama na radost i spasenje.

 

na vrh članka