Pomoć sirotištu u Tanzaniji

Prije tri tjedna stigli su nam gosti iz sirotišta svetog Franje Asiškog iz Tanzanije. Borave, volontiraju i uče se radu u zlatnom cekinu. Časna sestra Marija Benedikta je ravnateljica sirotišta. U nedjelju 30. srpnja bila je nazočna na svetoj Misi u našoj župi sv. Antuna Padovanskog, filijala Bukovlje kojom prilikom je govorila o svom radu u Tanzaniji. Govorila je engleskim jezikom koji nije ni njoj ni nama materinji. Pomoću prevodioca uspjeli smo shvatiti što nam želi poručiti. 
 
Rekla je da se brine za 348 albino djece. Albino djeca u Africi imaju težak život jer ih njihove obitelji zbog praznovjerja i neobrazovanosti tuku, sakate i ubijaju jer vjeruju da im donose zlu kob. Stoga je skrb za njih prijeko potrebna. Možemo se više informirati o tome na internetu ako googlamo ,,albino Afrika“. Država donira nešto sredstava u tu svrhu, ali to je nedovoljno za sve potrebe. Djeca spavaju na podu jer nemaju krevete. Nemaju sredstava ni za obrazovanje. San je napraviti spavaonice s krevetima. Sestra je naglasila da je boraveći u Hrvatskoj primijetila da mi jako volimo svoju djecu i pozvala nas da imamo ljubavi i za djecu o kojoj ona brine i da izdvojimo onoliko sredstava koliko možemo i pomognemo toj djeci. Onda se zahvalila na pozornosti i rekla da smo svi dobrodošli u Tanzaniju. Sredstva su se prikupljala na kraju svete Mise po izlasku iz crkve.
Sestra Benedikta nam je ostavila i neke podatke – adresu škole, e-mail adresu, broj telefona te podatke o računu na koji se mogu uplatiti sredstva. „Što učiniste mojoj najmanjoj braći, meni ste učinili“ poručio nam je Isus u Svetom Pismu, a sveti Ante Padovanski, zaštitnik naše župe, nam poručuje: „budite prijatelji siromaha, oni će vas odvesti u vječne stanove“. Stoga, pomozimo malene albino iz Afrike.
 
Suzana Tumbas
 
na vrh članka