Listopadske pobožnosti

Dva mjeseca u godini su posvećena Mariji, svibanj i listopad. Dva mjesca molimo krunicu , litanije i obavljamo posebne pobožnosti vezane za našu Nebesku Majku. I ove godine naša crkva, naši vjernici su se okupili ispred kapelice u ulici Kerdeni da bi otpočeli s Marijanskim pobožnostima. Bilo bi lijepo da nas se više uključilo u molitvu krunice, ali i nas dvadestak koliko nas je bilo, bilo je dovoljno.

 

 

Pater Rafal je izmolio početnu molitvu, nastavilo smo s Marijanskom pjesmom, a onda smo molili krunicu u procesiji hodajući prema crkvi. Na početku procesije nosili smo kip Blažene Djevice Marije. Ljubav je ispunjavala naša srca hodajući, moleći, pjevajući u ovom sunčanom , prelijepom danu. Prvi dan mjeseca listopada počet s Marijom, iščekujući sedmi u mjesecu kada slavimo upravo krunicu, molitvu preko koje se uzdižemo u visine stigli smo do naše crkve gdje smo u zajedništvu s ostalim vjernicima izmolili litanije i sudjelovali na Misnom slavlju.

Svaki dan u mjesecu listopadu, moliti ćemo krunicu u 17:30 u crkvi, a potom i slaviti svetu Misu koja će kroz cijeli ovaj mjesec biti u 18:00 sati.

Rafaela Janković

na vrh članka