Kreativna radionica Leptirići za Vukovar

Drugu godinu zaredom, Kreativna radionica „Leptirići“ iz Bukovlja u suradnji s učenicima i nastavnicima iz Osnovne škole „Bogoslav Šulek“, PŠ Vranovci, na poseban je način obilježila Dan sjećanja na Vukovar. 
 
 
U petak, 17. studenog 2017., ispred filijalne crkve svetog Josipa u Bukovlju, održan je svečan i prigodan program, gdje su učenici sedmih i osmih razreda svojim recitacijama i scenskim prikazom odali počast Gradu. Program je obogatila i ženska pjevačka skupina „Vranovke“, emotivnim izvedbama zavičajnih pjesama. 
 
U uvodnom dijelu riječima dobrodošlice svim sudionicima programa i nazočnim mještanima obratili su se župnik sv. Antuna Padovanskog iz Podvinja p. Josaphat N. Mosha i voditeljica Kreativne radionice „Leptirići“, gđa Silva Drčelić. U svom govoru istaknula je da se: „Danas  s ponosom sjećamo našega jučer i upiremo pogled u sretnije sutra, s vjerom i nadom da se takvi ratni vihori više nikada i nigdje neće dogoditi. I nisu moje riječi dostatne da bih prenijela sve što nosim u srcu. Dragi branitelji Vukovara i cijele Lijepe Naše, neka vam je vječna hvala za svaku kaplju znoja i krvi kojom ste natopili ovo tlo hrvatsko. U molitvi  smo s vama i za vas, znane, neznane, nestale, pokojne i žive heroje domovinskog rata.“
 
Na kraju programa, u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara i kao molitvu za njih, „Leptirići“ su pustili u zrak krunicu napravljenu od plavo-bijelih balona, a za sve poginule u Domovinskom ratu slavljena je sveta Misa u filijalnoj crkvi u Bukovlju. 
 
Mirjana Čabraja 
na vrh članka