Humanitarni koncert Krunoslava Kiće Slabinca u Bukovlju

Zaista lijepa i od dragog Boga blagoslovljena gužva stvorila se u subotu 9.12.2017. godine ispred Svečane sale Bukovlje. Što je to bilo? Održan je koncert Krunoslava Kiće Slabinca u svrhu prikupljanja sredstava za izgradnju sakristije i vjeronaučne dvorane kod filijalne crkve svetoga Josipa u Bukovlju. 
 
 
 
 
 
Iako je na kartama naznačeno kako koncert počinje u 19:30 sati, mnoštvo se okupilo i mnogo ranije. Na ulazu su sve pozvane i odazvane dočekali nasmijani i ljubazni župni blagajnici koji su se tjednima prije događaja nesebično davali u organizaciju tog događaja. Tako je na ulazu bila mogućnost kupiti tombolu ili kartu, ali isto tako nešto pojesti ili popiti prije samoga događaja.
 
Večer je otvorio pjevač koji je zabavljao ljude prije dolaska Kiće na binu. A nakon njegovog dolaska, uslijedio je val smijeha, pjesme, emocija i pljeskanja. Svaku svoju pjesmu Kićo je nagovijestio prikladnim i manje prikladnim pričama i šalama. S pjesmom „Inati se Slavonijo“ došli smo do pauze od 15-ak minuta za piće, kiflice, buhtlice i slične domaće napravljene slastice. Te slastice bile su rezultat marljivog truda i rada kućanica iz Bukovlja i Vranovaca koje su nesebično uložile svoje vrijeme i rad.
 
Nakon pauze izvlačile su se tombole te ovom prilikom čestitam svim dobitnicima. Za one koje dragi Bog nije blagoslovio takvom srećom, neka ih tješi činjenica da su učinili lijepu stvar donirajući za sakristiju i dvoranu kupnjom tombole(a) i karte. Svakome od Vas od srca hvala na tom doprinosu.
 
Kada se pjevač i zabavljač Kićo vratio na binu s njim se vratio i smijeh i suze i lijepi osjećaji i pjesma i radost i šale i vicevi. U nastavku pjevao je veselije rock pjesme kao i svoje najljepše i najpoznatije. Također moram priznati da su pjesme i ovaj puta popraćene prikladnim, ali sada možda i s većom količinom manje prikladnih viceva i šala. No, s obzirom na sva prikupljena sredstva, na njegovo izdvojeno vrijeme i na lijepu i humanu noć vjerujem da mu se ti određeni izrazi i šale mogu oprostiti. Ali ako netko i ne može, nije bitno, svejedno je Kićo zamolio patera Jozaphata za ispovijed pa će mu oprostiti dragi Bog. 
 
Na kraju koncerta, a budući da se bliži Božić, čuli smo pjesmu „Tiha noć“, a nakon nje i pjesmu „Malaika“ na svahili jeziku koju je zajedno s Kićom pjevao i naš pater Jozaphat. Kada je koncert službeno završio i ljudi napustili salu, organizatori su ostali zajedno s Kićom, njegovim bendom i paterom Jozaphatom na druženju uz večeru u maloj sali.
 
David Bošnjak
 
na vrh članka