Humanitarna akcija krizmanika "Nedjelja bez kolača"

Taj lijepi sunčani , hladni, zimski dan druge nedjelje došašća u našoj župi svetog Antuna Padovanskog u Podvinju protekao je humanitarno. Vjernici osim što su se došli pokloniti svome Gospodinu, mogli su donirati novac za potrebite iz naše župne zajednice kupnjom kolača.
 
Naime, u našoj župi već tradicijski godinama naši krizmanici prve i druge godine u zajedništvu sa svojim roditeljima peku kolače koje potom prodaju u vremenu Došašća, a prikupljeni  novac daruju slijedećeg tjedna prije Božića potrebitima da si i oni mogu barem najosnovnije kupiti za Božićne blagdane.
Lijepa je to gesta naših krizmanika ali i onih koji su donirali novac i na taj način nekomu uljepšali Božić. Vrijeme je Došašća, vrijeme davanja sebe drugome. Jesi se ti koji ovo čitaš upitao koliko si sebe dao drugome? Na taj način se Krist rađa u tvom srcu..
Ove godine kao da su mnogi ostali gluhi, nijemi i nisu čuli zov onih iz kojih Krist zove na pomoć.... Polovina krizmanika je ostalo slijepa. Pitamo se što će biti slijedeće godine...Naše trgovine bit će pune kupaca koji će kupovati sebi za Božić,a zaboravili su na svoga brata ili sestru. Osjećaš li se prozvanim...Još nije kasno....Otvori svoje srce u vremenu Došašća svome Bogu. On te očekuje da tvoje srce pretvori u ljubav.
 
Rafaela Janković 
 
na vrh članka