Blagdan Prikazanja Gospodinova-Svijećnica

Blagdan Svijećnice, Prikazanje Gospodinovo u hramu često nazivan Marinje, u našoj je župnoj crkvi obilježen svečanom Svetom misom koju je predmolio p. Andrzej… Uz njega koncelebrilali su još tri svećenika, njegova subraća iz družbe Duha svetoga i njihov poglavar p. Arek.
 
 
Liturgija je započela blagoslovom svijeća i okupljenih vjernika ispred župne crkve u Podvinju. Nakon što su u svečanoj procesiji svi prisutni ušli u crkvu, započela je Sveta misa. Pjevanje je animirao zbor molitvene zajednice „Novo srce“.
 
U svom nagovoru pater Andrzej je događaj iz ranog Isusova djetinjstva; njegovo prikazanje u hramu, opisao kao blagoslov onih koji Krista iščekuju, a kad se on napokon objavi u njihovim životima, postaju svjedoci, ljudi vjere koji prepoznaju smisao svoga postojanja. Takva vjera postaje svjetlo nade koja se ne gasi, pouzdanje u Božju dobrotu nasuprot svim kušnjama svijeta.
 
Marija nam je putokaz i uzor. U poniznosti je prihvaćala Božju volju i tako bila nositeljica Svjetla koje rasvjetljuje svakog čovjeka. Svi oni koji su odlučili svoj život posvetiti Bogu, prihvaćaju njegovu volju i slijede Isusa kroz zavjete koji su dali. Ujedno se spomenuo i godišnjice smrti p. Libermana utemeljitelja Družbe Duha svetoga. Sve nas je pozvao da svojim životom svjedočimo, te tako postanemo Kristovo svijetlo onima koji u tami hode.
 
Nakon Svete mise, duhovnu obnovu kratkim nagovorom započela je s. Svjetlana Rezo. Organizirala ju je za zajednicu i sve župljane molitvena zajednica „Novo srce“. Slijedilo je klanjanje i molitva za ozdravljanje i oslobođenje.
 
Karolina Kolovrat
 
na vrh članka