Blagoslov motora i motorista

Šestu godinu zaredom u našoj crkvi održava se blagoslov motora i motorista. Podsjećamo da je prvi blagoslov održan 3. travnja 2012 godine na inicijativu tada mladog bikera Nine Jankovića koji je preživio tešku prometnu nesreću na motoru. Prijedlog Nine je usvojen tako da sad to već postaje tradicionalno da se u proljetnom mjesecu ili na početku ljetne sezone vožnje motorima održi blagoslov po uzoru na neke gradove koji to isto čine. 
 
 
Vidjelo se to da je dobro prihvaćeno kad je jučer nešto oko 15 sati više od dvjesto motora sa svojim vlasnicima došlo u crkvu. Nije im bilo dovoljno ni parkiralište pored župnog stana nego su parkirali i pored crkve. Svima koji su bili nazočni srca su ubrzano tukla. Ispunjena crkva ljudima koji ne dolaze svaku nedjelju na svetu Misu ali ipak na ovaj način nam daju na znanje da i oni vjeruju u Gospodina i žele svoj put učiniti blagoslovljenim. 
 
Nakon pročitane Božje riječi, nakon nagovora od strane našeg župnika p. Josaphata, izmoljene molitve vjernika ali i molitve koju nas je naučio naš Gospodin, bikeri su se uputili prema svojim motorima gdje su bili blagoslovljen svetom vodom. Svatko od njih je dobio malu okruglu naljepnicu na kojoj je poput registracije ispisana godina blagoslova. Njihov put sada je siguran. Bog vas blagoslovio i vidimo se nagodinu u proljetnom mjesecu.
 
Rafaela Janković
na vrh članka