Duhovna priprema za crkveni god

Kišno predvečerje utorka, 13. listopada, vjernici Bukovlja i Vranovaca su se sabrali na molitvu i duhovnu pripremu za crkveni god (15. listopada), kada slave sv. Tereziju Avilsku, koja je uz sv. Josipa suzaštitnica filijale Bukovlje-Vranovci.

U 19 sati je počela molitva krunice , prožeta mislima i razmatranjima sv Terezije Velike, kako ju jos nazivaju. Predmolila su djeca prvopričesnici i ministranti. Svaka desetica je imala drugu nakanu, pa smo moliti za mir u ovom uzburkanom svijetu, za obitelji, za dar vjere, za sva zvanja na koja smo u našim životima pozvani te za dar jakosti. Za vrijeme krunice bila je mogućnost za ispovijed.

Svetu Misu koja je uslijedila nakon krunice predvodio je župnik Josaphat uz koncelebraciju patera Alberta. U propovijedi je župnik govorio o životu i radu sv. Terezije koja je bila prva žena naučiteljica crkve. Između ostalog, naglasio je kako ne trebamo biti mlaki nego poput Terezije, čvrsti u vjeri i ljubavi, u hrabrosti da slijedimo put kojemu nas Isus uči i koji je on sam.

Po završetku Mise uslijedilo je klanjanje koje je vodio pater Rafal. U ugodnom ambijentu uz upaljene svijeće, pogleda uprtog u Gospodina, zahvalili smo za sve dobro ali i loše u životu, jer sve nam dolazi od Njega s nekim razlogom. Predali smo Njegovom beskrajnom milosrđu našu djecu, prvopričesnike i krizmanike, obitelji naše filijale i cijele župe, patere koji služe Bogu i narodu.

Blagoslov Presvetim. Marijanska pjesma na početku i na kraju. Radosna srca izađosmo iz crkve.

Ista kiša samo neke druge kapi nas dočekaše na izlazu. Nek pada......

na vrh članka