Najavljujemo

Prethodni mjesec Prethodni dan Sljedeći dan Sljedeći mjesec
Pogledaj po godini Pogledaj po mjesecu Pogledaj po tjednu Pogledaj danas Pretraga Skoči na mjesec

Jerihonsko bdijenje od 7. do 14. prosinca

Od Petak, 07 Prosinac 2018
Do Petak, 14 Prosinac 2018

Organiziramo u našoj crkvi u Podvinju jerihonsko bdijenje od 7. prosinca od 18.00  sati. do 14. prosinca do 18.00 sati, kao neprekidno danonoćno euharistijsko klanjanje s nakanom za i probuđenje vjere crkve i hrvatskog naroda. Cilj bdijenja je i također duhovna priprava za Božić. Jerihonsko bdijenje je katolička pobožnost kroz molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, uz čitanja Svetog pisma koja traje sedam dana i sedam noći.

Jerihon je ime drevnog grada, koji se spominje u Knjizi o Jošui u Bibliji. Jošua je (nakon Mojsija) poveo izabrani narod u Obećanu zemlju i naišao je na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona (Jš 6, 1-20). Jošua je slika Isusa koji vodi Crkvu kao novi Izrael u Kraljevstvo nebesko. Jerihonske zidine morale su pasti da bi područje u kojem je vladalo poganstvo i idolopoklonstvo pripalo Gospodinu. Izraelci su sedam dana oko jerihonskih zidina trubili i nosili Kovčeg Saveza tako da se grad na kraju predao (Jš 6,1-20).

Pobožnost jerihonskog bdijenja je izraz zadovoljštine za grijehe, djelo pokore i žrtve te svjedočenje vjere i ljubavi prema Isusu. Obično se održava prije velikih blagdana poput Božića i Uskrsa ili prije važnih događaja. Svi koji su zainteresirani neka se jave u župni ured ili u sakristiju da se odredi njihovo vrijeme bdijenja.

Lokacija : Župa sv. Antuna Padovanskog u Podvinju

Natrag