Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah vratiti...

Čovjek bez Boga je upravo to, prah koji se raspada, trune i nestaje zauvijek. Stoga, zašto trošiti vrijeme na ono što ne siti? Zašto trošiti vrijeme na sebe i svoja zadovoljstva, ako znamo da nas to neće usrećiti, ispuniti?! Ne znam za vas, ali bolje mi je da se pripremim na taj post i da ga prakticiram.

Najljepši i najvažniji post je taj kada postiš od sebe samoga, od svog ja koje udovoljava svojoj požudi, post od grijeha i zloće prema Bogu, sebi i bližnjemu. Znamo da je čovjek, što je bliže Bogu, sve više svjestan svoje grešnosti, prljavštine. I teško je, ali kada znam koliko me Otac ljubi i kada znam da sva trpljenja i mrtvljenja donose plod, smisao i Boga u moj život, sva težina toga hoda pada u vodu i pretvara se u veću ljubav prema Gospodinu...

Korizmeni post je milost kako za nas, tako i za one oko nas. Prilika da Gospodinu dopustimo da promijeni naša srca, da mu dopustimo da nas ljubi i da svojom bezuvjetnom ljubavlju kroz nas dolazi do onih duša koja nam dolaze u susret, onih duša s kojima živimo, s kojima se družimo.

Zato postimo od svoje sebičnosti, neljubaznosti, laži, srditosti, ogovaranja, prigovaranja i nepovjerenja Bogu(...) Pozitivno govorimo, pozitivno mislimo, dobro činimo, ljubimo Boga nada sve i druge kao samoga sebe. Pakao i raj su ovdje, ti biraš! Okrenimo se Isusu iz Nazareta, priznajmo da smo grešni i da smo potrebni Njegove milosti i spasenja!

Predajmo Bogu svoje grijehe, grešne sklonosti zamolimo za oprost i za milost da sve to okrene na naše dobro. Ta pisano je: budite sveti jer sam ja svet (1 Pt 1,16) Stoga, odazovimo se tom pozivu i u ovo milosno vrijeme, uz vodstvo Duha Svetoga, popnimo se na stepenicu više i rastimo u ljubavi! U ljubavi koja je strpljiva, dobrostiva, ne zavidi, ne razmeće se, ne oholi se. Ne radi nepristojno, ne traži svoje koristi, ne razdražuje se, ne uračunava zla.Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini. Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, svemu odlijeva. (usp. 1 Kor 13, 4-8)

Ljubav je darivanje! Zato ono što nam je dano podijelimo s drugima, jer nema smisla zadržavati samo za sebe. Ne hodimo kroz život u grijehu i ropstvu, u našoj oholosti. Prihvatimo se Božje Riječi i živimo po Kristu, i s Kristom i u Kristu.

Srodni sadržaj (po oznakama)

na vrh članka