Svjedočanstva

Moj hod s Gospodinom kroz ovu Korizmu

Za ovaj korizmeni hod s Gospodinom, pomaže mi Njegova Riječ i tišina da ju pohranim, sačuvam. Uljuljana u milosti u kojoj mi je dao da uđem u ovu Korizmu, donijela je puno lijepih događaja u mojoj duši, u mome srcu, ali ući s Njim ovaj put tamo gdje je dosta jezivo, istrošilo me na kratko, iako je bilo potrebno i opet za moje veće dobro. 
 
 

Obraćenje svetoga Pavla - moje obraćenje

Na današnji datum, 25. siječnja spominjemo se obraćenja svetog Pavla.
Što se to dogodilo da jedan čovjek koji je duboko svojom težinom stajao na zemlji, ukopan u ono vidljivo oku čovjeka koji ne upozna istinu, postade put istine? Što se to dogodilo meni da ostavim sve i skinem ljuske sa svojih očiju i ugledam svjetlo?
 

Svjedočanstvo duhovnog poziva

Četvrta vazmena nedjelja – u Crkvi je poznata i kao nedjelja Dobrog Pastira.Kao takva ona je tradicionalno posvećena intenzivnijoj molitvi i razmišljanju o duhovnim zvanjima, kako postojećim tako i novim. Tom prigodom donosimo vam svjedočanstvo o pozivu naše župljanke s. Ivane Ćurić, FDC.

Moj susret s Isusom - u Rastušju

Dok vani susnježica pada, vozim se i razmišljam kako sada izgleda novoobnovljena crkvica svetog Vida u Rastušju. Prošli puta kada sam bila u ovoj crkvi tako sam se osjećala tužno. Ulazim u crkvu…jedino što me dotiče to je moj Isus koji je blještao na starom oltaru. Unutrašnjost crkve je vapila za obnovom. Na trenutke sam se osjećala postiđenom što naš Isus boravi u tako za mene ružnom okruženju. Njegova toplina s oltara mi je šapnula da se ne brinem, da će uskoro ova crkva izgledati ljepše. I da, sada se pripremam za drugi ulazak i drugo viđenje ove male crkve.

Pretplati se na ovaj RSS feed