Župa danas

fadeRimokatolička župa svetog Antuna Padovanskog u Podvinju jedna je od dvanaest župa u sastavu Dekanata Slavonski Brod, u Đakovačko osječkoj nadbiskupiji.

Nalazi se u sjevernome dijelu grada Slavonskog Broda, a obuhvaća središnje naselje Podvinje, od granice sa župom Brodsko Vinogorje na zapadu (naselje Grbavica, Kerdeni i Rasulovica), ulica svetog Antuna do sjeverne vezne ceste prema jugu, naselje Bukovlje u filijali Bukovlje-Vranovci do granice sa župom Svete obitelji u naselju Šestinac (jugoistočno), naselje Vranovci u filijali Bukovlje-Vranovci (Slavonska ulica) do granice sa župom Trnjani (istočno), te na sjeveroistoku, odnosno sjeveru, u naselju Tomica u istoimenoj filijali i naselju Rastušje u istoimenoj filijali, granično sa župom sv. Ivana apostola Podcrkavlje.

 

Župu svetog Antuna Podvinje dakle čine:

  • Župno središnje naselje Podvinje
  • Filijala svetog Josipa Bukovlje - Vranovci
  • Filijala Blažene Djevice Marije od svete Krunice (svete Rožarije) Tomica i
  • Filijala svetoga Vida Rastušje

Od 10. srpnja 2015. godine župnik župe svetog Antuna Padovanskog je pater Josaphat Mosha, spiritanac (CSSp), a župni vikar je pater Rafał Kiedrowicz, CSSp.

Dana 18. kolovoza pater Josaphat Mosha razriješen je dužnosti te je od 19. kolovoza 2020. godine dužnost preuzeo novi župnik župe svetog Antuna Padovanskog pater Paul Abass Karmoh Karim, spiritanac (CSSp).

Virtualna šetnja 360°

Kliknite duplim klikom na virtualnu šetnju za prikaz preko cijelog ekrana.