Slavlje Prve svete pričesti u Podvinju

Na sedmu Vazmenu nedjelju, 17. svibnja, u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u Podvinju slavljena je svečana misa Prve svete pričesti, tijekom koje je 45 djevojčica i dječaka po prvi put primilo Isusa u svoja srca, pod prilikama euharistijskog kruha.

Slavlje Prve svete pričesti u Podvinju Matej Agatić

Samom slavlju prethodila je velika ispovijed za same prvopričesnike i njihove roditelje, u subotu, 16. svibnja. Misno slavlje radosno su animirali i sami prvopričesnici kroz molitvu, prinos darova i recitacije, što je plod njihove priprave za ovu svečanost, koja je trajala od listopada prošle, do kraja travnja ove godine. Za ovaj svečani dan pripravljao ih je p. Rafał Kiedrowicz . Svečano misno slavlje predvodio je župnik p. Ante Šiško, uz koncelebraciju p. Rafała. Misno slavlje animirao je vjeroučitelj Danijel Leko, a pjesmu Bog te ljubi s mnogo ljubavi, ovogodišnjim prvopričesnicima, otpjevala je članica zbora svetog Antuna, Bjanka Gruičić.

P. Ante je svoju propovijed uobličio u dijalog s prvopričesnicima koji su pažljivo slušali Božju Riječ kako svojim tjelesnim ušima tako i ušima srca, pa je župnik zaključio da su zaista spremni primiti Isusa u svoje srce i povesti ga u svojim srcima svima onika koje svakodnevno susreću. Jedan po jedan prvopričesnik, u pratnji svojih roditelja, pristupao je k euharistijskom stolu i blagovao tijelo i krv Kristovu. Neopisiva radost obuzela je sve prisutne u tome trenutku.

Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio prije svih Isusu, potom roditeljima i samoj djeci; predstavnik roditelja uputio je riječi zahvalnosti našim paterima. Prvopričesnicima i roditeljima od srca čestitamo uz želju da svojim životom budu prava svjetlost svjeta osvijetljeni na izvoru svjetlosti, Ocu Nebeskom.

na vrh članka