Humanitarni koncert župnih zborova

Radosno je bilo ovu trideset i treću nedjelju kroz godinu u našoj crkvi Sv. Antuna u Podvinju. Nakon svete Mise gdje smo nazočili predstavljanju 113 krizmanika naše župe s filijalama uslijedio je koncert. Ne bilo kakav nego humanitarni koncert naših župnih zborova i zbora mladih iz Zagreba.
 
 
Naime u srijedu 22. studenog slavimo nebesku zaštitnicu svih glazbenika, svetu Ceciliju. Kako je taj datum radni dan odlučili smo ga proslaviti ovu večer uz humanitarni koncert. Sav prihod od koncerta namijenjen je za kupnju ogrjeva obiteljima iz naše župne zajednice koji su u potrebi.
 
Nakon župnikovog pozdrava prvi su nam se predstavili naši zborovi  iz Podvinja, dakle zbor svetog Vinka, zbor svetog Antuna, zbor Duha Svetog i Vis Cor Unum u zajedničkoj izvedbi sa dvije pjesme: Kruše života i Velik si. Ljubav, zajedništvo odjekivali su u našoj crkvi sušajući ovu izvedbu.
 
Usijedila su dva zbora iz filijale Bukovlje. Zbor mladih sa pjesmom Samo tvoja ljubav Bože i zbor svetog Josipa sa dvije pjesme: Na nebu moje duše i Samo Bog je ljubav moja. 
Na kraju su nam se predstavili naši gosti iz Zagreba, zbor mladih Maranatha. Dolaze iz župe Blažene Djevice Marije žalosne, Špansko. Ovaj zbor broji trideset članova. Zborom posljednjih 15 godina ravna Matija Škvorc uz profesora Matu Matoševića na klavijaturama. Već četrnaest godina zaredom organiziraju Božićni koncert pod nazivom “ Ding- Dong”. Radost za našu župnu zajednicu je bila po treći puta ih ugostiti i uživati u izvođenju više pjesama. I sami su se na kraju zahvalili nama i našoj gostoljubivosti i obećali ponovni susret. 
 
Rafaela Janković 
 
na vrh članka