Sveta Marija Bogorodica

S Marijom započinje Nova Godina!To govori blagdan kojeg mnogi previde jer se stavlja naglasak na novu godinu , a to novo dolazi s Marijom i po Mariji.
 
Ona je rodila Spasitelja, utjelovljenu Ljubav Božju snagom Duha Svetoga. Nebeski Otac daje nam je za uzor i Majku te pomoć u koracima našega života. Za uzor stavlja 
njezinu jednostavnost, skromnost , istinsku poniznost, vjeru i vjernost, njezino predanje i 
otvorenost za ostvarenje svog nauma spasenja čovjeka i čovječanstva.
I mi trebamo koračati koracima njezine vjere, u malenosti radosno hitati do onih kojima je 
naša pomoć potrebna i biti vjerni u malom poput Marije. 
 
Božji naum spasenja po Njoj se ostvaruje, zato svaki dan trebamo koračati s njom svjesno tražeći Njenu pomoć i učeći od Nje biti službenici Gospodnji u posvemašnjem povjerenju i vodstvu DuhaSvetoga u snazi njegovih darova i posvemašnjem predanju Njegovoj volji, moleći s Marijom -neka nam bude po Njegovoj Riječi.
Božja Riječ izgovorena u Isusu Kristu, po Kristu i s Kristom poziva nas na novost života, novostdana u godini po uzoru Njegove Majke koja je i naša Majka i Kraljica. 
 
Svi mi imamo izvršiti svoju misiju u svijetu, u obitelji, društvu, pred veličinom samoga Boga, kojidaje da sunce izlazi i nad pravednima i nad grešnima, koji želi da se svaki čovjek spasi i u kojemje sama Ljubav, koju čovjek tek treba prepoznati. Budimo nosioci Radosne vijesti!
 
Neka nam je svima sretna i blagoslovljena Nova 2018 Godina! 
 
Danica B.Buljan
na vrh članka