Blagoslov obitelji i kuća. Za cijelu godinu…

Iza nas je sveto vrijeme, vrijeme ljubavi i mira koje bi trebalo potrajati cijelu godinu. Po blagoslovu obitelji kuća koji nam je Isus udijelio preko svojih svećenika. Jesi li u svojoj obitelji prepoznao pravi smisao Božićnog vremena? Jesi li prihvatio Boga koji na poseban način želi ući i u tvoj dom i postati dio tvoje obitelji?

Mnogi se još i danas pitaju kako je moguće da Bog dolazi u naše domove, misleći kako su to samo običaji, puki simboli kršćanstva... O ne, ja ti kažem da nisu. Bog itekako danas dolazi i to po onima koji ga slijede u Njegovoj službi, Njegovim svećenicima. Jesi li ih primio ove godine? Jesi li shvatio da ti oni donose Krista? Kao što je nekoć Isus sam rekao apostolima: Mir Vama!, sada to govori i tebi i meni po svojim Pomazanicima kada ih pustiš u svoj dom! Mir kući ovoj, i svima koji u Njoj prebivaju! Shvaćaš li snagu i važnost ovih riječi?!

Da, zasigurno će biti i onih koji kažu blagoslov... pa tko u to još vjeruje, to je za bakice!...Ja mogu sve, mlad sam, moćan, lijep...cijeli svijet mi može biti pod nogama. Možda to i može biti tako, ali ako si ti u pravu, ja te pitam zašto si i dalje nesretan? Zašto imaš sve, a kao da nemaš ništa? Ne znaš odogovor? Vrlo je jednostavan, sve ono za čim uistinu čezneš: mir u srcu, iskerna ljubav i blagostanje na svim poljima tvoga života može doći i dolazi jedino od Krista! Zato, molim te, dopusti da tvoje srce progleda i nemoj više gledati na Crkvu samo kao na instituciju, već kao na Dom tvoga Boga u koji si i ti pozvan. Odvaži se i povjeruj! Otvori svoja vrata, dopusti da ti svećenik blagoslovi dom, a Isus srce!

na vrh članka